Perezwon (перезвон) betekent ‘klokgelui’. Klokken zijn onlosmakelijk verbonden me de Orthodoxe liturgie. Het gemengd koor Perezwon legt zich toe op deze muziek. Naast de wekelijkse repetities is de doelstelling dat we veelvuldig op zullen gaan treden, dan wel als zelfstandig koor, dan wel in samenwerking met andere koren/ensembles.

Wilt u meezingen met het Byzantijns koor PEREZWON meldt u zich dan via het formulier aan. PEREZWON is een gemengd koor dus er is plaats voor sopranen, alten, tenoren en bassen. Nieuwe leden komen eerst twee repetities kennis maken, daarna wordt met hen een afspraak gemaakt voor een inventarisatie van de stem. Op basis daarvan worden toelating en de definitieve stemgroep bepaald. Periodiek zal de stemtest herhaald worden.

De repetitieavond is maandag van 20.00 uur tot 22.15 uur. Repetitie locatie is het Cultuurhuis in Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 1, Heemskerk.

Het koor staat onder leiding van dirigent Chris Jobse. Hij heeft in zijn dirigenten carrière inmiddels een grote ervaring opgebouwd in de Orthodoxe kerk muziek.

Per kalenderjaar worden 34 repetities en minimaal 6 optredens georganiseerd. De deelnemers bijdrage is 240 Euro per kalenderjaar.

Met dit koor staan we voor dat we op een kwalitatief goed niveau muziek instuderen van de Orthodoxe Ritus. De taal van deze koorwerken is voor het grootste deel Kerk Slavisch. Yuliya Ponomaryova is onze taal coach zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het Kerk Slavisch.

Bladmuziek en midi’s/mp3’s zullen aan de deelnemers ter beschikking gesteld worden. Er zal tevens een repetitieschema overhandigd worden. Uitgangspunt is dat dit materiaal voor aanvang van de repetities bestudeerd en gekend is.